Diaconie

Welkom op het gedeelte van onze diaconie.

Graag willen wij wat meer vertellen over onze diaconie. De diaconie heeft van oudsheer de taak om dienend bezig te zijn om zien naar iedereen die dit nodig heeft. En hier en daar de kerkenraad te ondersteunen.
We have a dream .. riep Martin Luther King al indertijd. Dit geldt ook voor ons, onze droom bestaat uit een ideale samenleving, waarbij iedereen tot zijn recht komt. Een plaats waar mensen elkaar verdragen, respecteren. Dat er vrede is en geen armoede.
Op diverse plaatsen komen we een Jakobsladder tegen in de bijbel maar ook in de natuur. Vaak wordt dit ook gezien als een symbool van hoop omdat door een dikke laag van wolken de zon doorbreekt. Zo hopen wij ook een lichtstraal te zijn voor degenen die dat hard nodig hebben in binnen- en buitenland.

Onze diaconie bestaat op het ogenblik uit 3 personen. Verder op de site vindt u daar meer informatie over. Mocht u meer informatie willen kunt altijd contact met ons opnemen.

Een van onze taken in de kerk het ophalen van collectegelden. We maken jaarlijks een collecterooster. We willen graag onze doelen bij u onder de aandacht brengen.
Hier onder vindt u de doelen voor de maanden Juni, Juli en Augustus 2020
Uw bijdragen kunt u overmaken op het volgende rekeningnummer
NL75RABO 0377206970 t.n.v Diaconie prot. Evang. Nieuwlande.

 

Bericht uit Rwanda ( Nieuwsbrieven vanuit Rwanda zijn te lezen onder het kopje: Zending)

Na het bericht over de hongersnood als gevolg van de totale lockdown in Rwanda, is er een prachtig bedrag van totaal € 7301,- over gemaakt voor de voedselhulp aldaar. Rik en Caroline danken u hartelijk voor dit grote bedrag dat u gegeven heeft en gaan er voor zorgen dat het goed terecht komt!

Het is vaak niet duidelijk of de kerken wel of niet open mogen in Rwanda. Het ene moment geeft de regering toestemming dat de kerken open mogen. Het volgende moment moet er aan een eis voldaan worden dat iedereen zijn handen moeten kunnen wassen. Er wordt dan met man en macht gewerkt om wasbakken te bouwen en dan mogen er diensten gehouden worden. Ook op 1 ½ meter afstand van elkaar en kinderen tot 12 jaar moeten thuis blijven. Een moeder had een kindje op haar rug de kerk in gesmokkeld en de kathedraal moest weer sluiten. Wordt er digitaal bericht ontvangen dat de kerk weer open mag, was de brief fysiek niet aanwezig dus de kerk bleef gesloten. Zo is het iedere week afwachten of de kerk open mag. Maar via Whats app worden er wel Bijbelstudies gehouden.

Handen wassen is belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar stromend water is er op veel plaatsen niet. Het alternatief is een step-and-wash facility. Een eenvoudig maar effectief systeem. Een grote emmer wordt gevuld met water en door met je voet op een pedaal te trappen, komt er water uit een kraantje lopen. Zo kan iedereen handen wassen, zonder het kraantje aan te raken. Elk voedselprogramma krijgt zo’n step-and- wash facility, zodat de projecten door kunnen blijven gaan.

Een einde van de lockdown betekent nog niet dat de problemen voorbij zijn. In september gaan in Rwanda de scholen waarschijnlijk nog niet open. En contracten zijn opnieuw stopgezet. Dat betekent dat mensen al meer dan 3 maanden zonder inkomen zitten en dat dit nog langer gaat duren.

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.